Romania pe podiumul saraciei?

Nici un popor din Uniunea Europeană nu are probleme atât de mari cu banii. Am ajuns atât de rău, încât patru români din zece declară că li s-a întâmplat frecvent în ultimele luni să rămână fără bani pentru mâncare sau pentru plata facturii la întreţinere sau la lumină. Aproape la fel de sărace ca noi mai sunt doar Letonia şi Bulgaria. Poziţia pe podiumul sărăciei, dar care nu ne face cinste, se explică prin lefurile extrem de mici care se practică în România. Salariul mediu de la noi e de 344 de euro, fiind mai mic decât salariul minim din majoritatea ţărilor europene. Şi, colac peste pupăză, în februarie a mai scăzut cu 15 lei faţă de ianuarie.


   Articol preluat din ziarul saracului si anume Libertatea care din lipsa de subiecte se incapataneaza sa ne aduca aminte ca suntem pe podiumul saraciei in Europa, sincer nu trebuia pentru ca vedem si noi in viata de zi cu zi asta. Este suficient sa te duci la Carrefour de trei ori cu salariu` ala de 344 de euro si ramai fara el, pe de alta parte nu am inteles niciodata de ce strainii cand vin in Romania raman uluiti sa vada ca romanul nostru este mai tare in masini de lux decat multe tari din UE. Mai jos redau un comentariu de pe aceeasi pagina cu articolul din Libertatea....de fapt voi reda trei  comentarii.


#4. Marian

2010.04.10  02.04
Intr-adevar asa e cum zici dar asta nu inseamna ca au bani, Romanii sunt obisnuiti sa isi cumpere ce nu isi permit, multi au Audi BMW etc... dar ei nu si le permit, stau cu chirie si au datorii la 3 banci doar sa se etaleze cu Audi. Cum a spus si ala de la FMI, Romanii nu-si permit Mercedes, Romanii isi permit Dacia, vin strainii sa ne invete cum sa ne cheltuim banu si cum sa avem grija de el. O rasa mai inferioasa ca a noastra nu se exista. Mi-e scarba!


#1. anonim
2010.04.10  00.41
Ma faceti sa rad cu articolele voastre!!!! Dac il intrebi pe roman ce masina are , iti raspunde Audi sau bmw , ca de alte masini n-au mai auzit . Si voi spuneti ca sunt romanii saraci si ca nu le mai ajung banii de pe o zi pe alta???? Se plimba toata ziua cu masina , stau in restaurante, stau pe terasa si beau , ii vezi pe strada numai cu camere de filmat de 30 de milioane etc. Stiti cum vine vorba aia , ca intotdeauna , poporul sarac nu isi recunoaste mizeria si uscaturile si fac si pe desteptii si sunt si cu nasul pe sus de nu le ajungi cu prajina.


#3. amg

2010.04.10 01.22
se plang romanii ca nu au bani si cand apare un model nou de bmw sau audi,a doua zi il vezi prin bucuresti de te-nchini cu 2 maini..ex:casuneanu,penescu..etc, venind spre casa dinspre zona floreasca si asteptand RATB-ul,ce apare in zare oare..un Ferrari nou noutz,cine era la volan,niste copii,amarati care n-aveau dupa ce bea apa..si cerseau privirile muritorilor de rand de pe marginea carosabilului..daca il iintrebai pe ce combustibil merge habar n-avea..mie mila de ei

Comentarii